Gå direkt till innehåll
Astrid von Rosen och Gun Lund samtalar om fri dans och om dansgruppen Rubicon specifikt den 19 september på Dansmuseet. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Astrid von Rosen och Gun Lund samtalar om fri dans och om dansgruppen Rubicon specifikt den 19 september på Dansmuseet. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Lilla Klubben – Astrid von Rosen och Gun Lund

Tid 19 September 2019 18:00 – 4 September 2019 19:30

Plats Dansmuseet, Drottninggatan 17, Stockholm

DEN FRIA DANSENS GENOMBROTT I GÖTEBORG: FRÅN CLAUDE MARCHANT TILL RUBICON.

Ett samtal mellan Astrid von Rosen och Gun Lund tillsammans med Lena Hammergren, utifrån Astrids forskning om fri dans och om dansgruppen Rubicon specifikt.

Att Göteborg i dag är innovativt ledande när det gäller korsningen mellan scenkonstforskning och digital humaniora är inspirerande, inte minst för att den fria danskonsten genom Gun Lunds bidrag varit en avgörande faktor för utvecklingen. Astrid von Rosen leder i dag ett treårigt projekt, Expansion och mångfald, finansierat av Vetenskapsrådet, där fri scenkonst studeras med Göteborg som fallstudie.

Samtalet börjar klockan 18.00. Dörrarna öppnas klockan 17.30. I Bistro Rolf de Maré finns dryck och tilltugg att köpa och ta med in på samtalet.

Fri entré.

Dansintresserade, studenter, forskare – kom och ta del av samtalet / forskningen om danskonstens verkan på samtiden!

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Eva-Sofi Ernstell

Presskontakt Museichef +46 (0) 709 105 102

Relaterade nyheter

Museum för dans, teater, kostym, konst och foto

Dansmuseet är Stockholms mest centrala museum och ligger på Drottninggatan 17, mitt emellan Sergels torg och Gamla Stan. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm med utställningar, museibutik och Bistro Rolf de Maré.