Gå direkt till innehåll
Jingju

Bild -

Jingju

Jingju är en av Kinas traditionella teaterformer. Här syns två kostymer i siden och en hatt med textilbollar i fint silke. Kostymerna kan du se i utställningen Gastar, Generaler och Gudinnor.
Klara Berggren, Dansmuseet Stockholm
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Klara Berggren, Dansmuseet Stockholm
Filformat:
.jpg
Storlek:
3000 x 2000, 4,59 MB
Ladda ner

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10

Relaterat innehåll

Docka föreställande Fröken Blåregn, ur ett nummer i Kabuki-teater. Inhandlad av Rolf de Maré i Japan 1938. Foto: Linn Cederborg, Dansmuseet

Gastar, Generaler och Gudinnor

Gastar, Generaler och Gudinnor öppnade på Dansmuseet den 17 februari och pågår till den 31 augusti 2019. Masker, dockor och skuggspelsfigurer från Japan och Kina. Föremålen har museets grundare Rolf de Maré (1888–1964) samlat på sig under resor i Asien. I några få fall är föremålen förvärvade senare av museet.