Gå direkt till innehåll
Teckningar från Dansmuseets danskroki.
Teckningar från Dansmuseets danskroki.

Nyhet -

Vad är danskroki?

Danskroki

Sedan flera år tillbaka erbjuder Dansmuseet en unik danskroki. Det innebär att teckna dans efter levande modell. Deltagarna placeras utmed väggarna i ett stort rum så att ett dansgolv lämnas tomt i rummets mitt. Dansaren dansar till inspelad musik och pausar sina rörelser med jämna mellanrum. När dansaren är i sin frysta position hörs rasslet av pennor, kol och krita när tecknare i olika åldrar sätter igång att skissa. Efter några minuter fortsätter dansen. 

Att delta i museets danskroki är en kreativ utmaning som ger en möjlighet till fokus vilket kan vara sällsynt i dagens storstadsbrus. Man kan avläsa ett lyckorus i deltagarnas ansiktsuttryck när de lämnar lokalen. Under hösten 2021 är danskrokin på rymmen till Konstakademins fantastiska hörsal, ett stenkast från Dansmuseet. I denna anrika konstnärliga miljö från 1890-talet blir blandningen av konst och dans extra stark.

Det behövs inga förkunskaper för att delta. Var och en arbetar på egen hand med medhavt material och efter egen förmåga. Danskrokin pågår i två timmar inklusive 30 minuters paus.

På onsdag den 3 november kl 18:00 tecknar vi Streetdance. Dansaren för kvällen heter Jörgen Vedeler som är en mycket inspirerande och skicklig Lockingdansare, musiker och coach. Att uppleva Jörgen som danskrokimodell är en stor danskonstupplevelse i sig. Kontakta Dansmuseet för pressbiljetter.

Dansmuseet är ensamt i Sverige om att arrangera danskroki i denna form. Deltagarantalet är begränsat till max 50/gång. Håll utkik på vår hemsida för nästkommande datum. Entré till Dansmuseets danskroki är Jacobsgatan 27 C. Spana efter våra flaggor vid ingången. OBS inga insläpp efter att danskrokin har börjat.

https://billetto.se/e/dansmuse...

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Erik Mattsson

Presskontakt Museichef (tf) / Intendent 073 642 2196