Gå direkt till innehåll
Foto, affisch: Johannes Hjorth (modell Ahtayaw Ea)
Foto, affisch: Johannes Hjorth (modell Ahtayaw Ea)

Pressmeddelande -

Dansmuseet söker styrelseledamöter

Dansmuseet söker styrelseledamöter.

Dansmuseet befinner sig mitt i ett förändringsarbete och öppnar ett nytt museum 2027. Det behövs nya krafter till styrelsen som kan arbeta med museets framtida finansiering och vision.

Det nya Dansmuseet kommer att fortsätta fokusera på det unika nationella och internationella kulturarv som museet förvaltar, men även på besökarens egen dans, rörelse och hälsa. Vårt mål är att ge kulturella endorfinpåslag.

Visionen är storslagen, men vi är små. För att kunna förverkliga förvandlingen behövs många goda krafter. Därför söker nu Dansmuseet personer som med sin kompetens, erfarenhet och passion vill vara med på resan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Välkommen till ett museum med utställningar, roliga föremål och spännande berättelser. Dansmuseet ligger i hjärtat av Stockholm, på Drottninggatan 17 mitt emellan Sergels Torg och Gamla Stan. Museets fokus är 1920-talets Paris och danskompaniet Svenska Baletten. Två specialutställningar belyser Svenska Baletten ur olika perspektiv. En handlar om deras reklamstrategier och visar exempel på affischer som tapetserade husfasader i de städer de uppträdde i. Den andra ger en inblick i livet på och bakom scenen och i ett turnerande danskompanis äventyr. Här finns också en utställning med Dansmuseets pärlor, som innehåller high-lights ur samlingarna med både föremål från Rolf de Marés många resor jorden runt samt nyförvärv från modern danshistoria. Museet har också en butik med presenter för stora och små och Bistro Rolf de Maré som serverar fransk och svensk mat.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10