Gå direkt till innehåll
Välkommen till en multisensorisk upplevelse mitt i Dansmuseets utställning
Välkommen till en multisensorisk upplevelse mitt i Dansmuseets utställning

Pressmeddelande -

Det här är så spännande, men mina fötter gör ont och jag saknar dig!

Välkommen till en multisensorisk upplevelse mitt i Dansmuseets utställning! I alla tider har danskonstnärer varit ett resande släkte. Det eviga turnerandet kan vara spännande och glädjefyllt, men också slitsamt. Denna dubbelhet tar vi som utgångspunkt för ett multisensoriskt utforskande av saknad och längtan.

I museets utställning En TUFF TUFF resa har vi under helgen 30 september till 1 oktober en interaktiv installation. Den består av fyra stationer som besökarna kan ta del av: en videoinstallation, en ljudupplevelse, ett vykortsbord och en fikarast. Allt invävt i utställningen, som ett komplement och en fördjupning.

Vem saknar du? Och vem saknar dig? Stanna till ett ögonblick och låt saknaden ta plats.

Den interaktiva installationen har skapats av studenter från Internationellt masterprogram i teatervetenskap och performancestudier vid Stockholms universitet i samarbete med Dansmuseet.

När: 30 september – 1 oktober kl. 11-17

Språk: svenska och engelska

Målgrupp: ungdomar och vuxna, men även barn kan delta.

Ämnen

Regioner


Välkommen till ett museum med utställningar, roliga föremål och spännande berättelser. Dansmuseet ligger i hjärtat av Stockholm, på Drottninggatan 17 mitt emellan Sergels Torg och Gamla Stan. Museets fokus är 1920-talets Paris och danskompaniet Svenska Baletten. Två specialutställningar belyser Svenska Baletten ur olika perspektiv. En handlar om deras reklamstrategier och visar exempel på affischer som tapetserade husfasader i de städer de uppträdde i. Den andra ger en inblick i livet på och bakom scenen och i ett turnerande danskompanis äventyr. Här finns också en utställning med Dansmuseets pärlor, som innehåller high-lights ur samlingarna med både föremål från Rolf de Marés många resor jorden runt samt nyförvärv från modern danshistoria. Museet har också en butik med presenter för stora och små och Bistro Rolf de Maré som serverar fransk och svensk mat.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10