Gå direkt till innehåll
Jean Börlin, Skating Rink 1922. Foto: Dansmuseets arkiv
Jean Börlin, Skating Rink 1922. Foto: Dansmuseets arkiv

Pressmeddelande -

För första gången är Dansmuseet på Folk och Kultur

Dansmuseet är på Folk och Kultur tillsammans med Poeten och Galningen. Vem är denne poet eller galning klädd i byxor med ett rutigt och ett randigt ben? En frihetsälskande rullskridskoåkare eller en knäppskalle? Besök Dansmuseet i monter 15 där vi berättar om skaparna bakom danskompaniet Ballets Suédois.

I Dansmuseets monter, plats 15, på Folk och Kultur 6–8 februari berättar vi om Jean Börlin och Rolf de Maré. De skapade danskompaniet Svenska Baletten, Ballet Suédois, som verkade i Paris mellan 1920–1925. Under fem intensiva år befann sig det experimentella danskompaniet i det parisiska kulturlivets centrum. Den 25 oktober 2020, på hundraårsdagen av Svenska Balettens premiär, öppnar Dansmuseet en jubileumsutställning i Stockholm.

Seminarium på Folk och Kultur 8 februari
Den 8 februari klockan 12–13 ordnas ett seminarium om Svenska Baletten under rubriken Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete. Evenemanget är en del av Folk och Kultur-dagen som har fri entré.

Seminariet hittar ni på Plan 2, Stiga Sports Arena, Eskilstuna.
Medverkande: Museichef Eva-Sofi Ernstell och projektledare fil. dr Erik Mattsson.


​Läs mer om seminariet på Folk och Kultur: https://folkochkultur.se/program/om-ni-inte-gillar-det-kan-ni-dra-at-helvete/
Läs mer om Svenska Baletten-jubileet: www.dansmuseet.se/2020


​För intervjuer och frågor:
Eva-Sofi Ernstell, museichef, Dansmuseet
08-441 76 56
eva-sofi.ernstell@dansmuseet.se

Erik Matsson, projektledare fil. dr, Dansmuseet
08-441 76 55
erik.mattsson@dansmuseet.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Välkommen till ett museum som knappast har sin motsvarighet på något annat håll i världen. Dansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med föreställningar, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa söndagar varje vår och höst inbjuder dig till att komma och ta ditt första danssteg, det kan vara tango eller West Coast Swing eller andra populära danser. Detta och mycket mer – som populära Bistro Rolf de Maré – ryms inom de vackra lokalerna på Drottninggatan 17.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10