Gå direkt till innehåll
Hans Lindholm Öjmyr ny chef för Dansmuseet

Pressmeddelande -

Hans Lindholm Öjmyr ny chef för Dansmuseet

Hans Lindholm Öjmyr tillträder den 1 september som ny chef för Dansmuseet.

Han arbetar idag som chef för Länsmuseet Gävleborg. Lindholm Öjmyr är fil dr i konstvetenskap och har skrivit en avhandling om scenografi på 1800-talets Kungliga teatern, dvs Operan. Han har tidigare var avdelningschef på Stockholms stadsmuseum och intendent på Nationalmuseum.

”Det jag brinner för är museet som en upplevelse" säger Hans Lindholm Öjemyr. "Det är fakta, fika, lek och allvar, forskning och underhållning, allt i ett välregisserat allkonstverk. Digitaliseringen av samlingar – och framför allt steget därefter – hur det digitaliserade ska visas och användas, roar mig mycket. Dansmuseet är en av Stockholms pärlor. Mitt mål är att alla ska dansa där, och jag menar det både bildligt och bokstavligt. Svenska balettens historia är oerhört intressant, liksom all annan dans, musik, rytm och lusten att uttrycka sig med kroppens rörelser.”

Ämnen

Regioner


Välkommen till ett museum med utställningar, roliga föremål och spännande berättelser. Dansmuseet ligger i hjärtat av Stockholm, på Drottninggatan 17 mitt emellan Sergels Torg och Gamla Stan. Museet har också en butik med presenter för stora och små och Bistro Rolf de Maré som serverar fransk och svensk mat.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10