Gå direkt till innehåll
Lock at me ären föreställning baserad på dansstilen locking med solot Golem av Maëva Abdelhafid och dokumentärfilmen Lock it up om locking i Sverige av Mimmi Mollgren.
Lock at me ären föreställning baserad på dansstilen locking med solot Golem av Maëva Abdelhafid och dokumentärfilmen Lock it up om locking i Sverige av Mimmi Mollgren.

Pressmeddelande -

Lock at me – danssolo och film

Two women – Two perspectives – One dance

Stockholmspremiär av Lock at me 20 september! Två kvinnor presenterar sitt arbete och sin relation till locking som kommer väcka nya frågor. Lock at me ären föreställning baserad på dansstilen locking med solot Golem av Maëva Abdelhafid och dokumentärfilmen Lock it up om locking i Sverige av Mimmi Mollgren.

GOLEM
Maëva Abdelhafid – Soloföreställning

Från lera, Golem har kommit till liv av skulptörens hand. En varelse som kan vara vad som helst mellan ett mirakel och ett monster, en beskyddare och ett hot. Förvandlingen är utom kontroll och leder till slut till att Golem försvinner till ingenting. Solot Golem är ett sökande om den dansande rörelsens skapelse. Hur börjar dansrörelsen existera inuti kroppen? Vilka gränser finns mellan planerade rörelser och spontana? Vi upptäcker hur en rörelse börjar existera, för att sedan försvinna och existera igen eller hur rörelser utvidgas till en annan. Stilen locking kommer sakta ta form och sammansmälta med dansarens roll.

LOCK IT UP
Mimmi Mollgren – Dokumentär

Mimmi Mollgren är en svensk lockingdansare, som är särskilt uppmärksam på historien och kulturen inom lockingstilen som uppkom på 70-talet i USA. I dokumentären Lock it up väljer hon att visa lockinghistorien i Sverige. Baserad på fyra dansares erfarenheter, som var bland de första lockingdansarna i Sverige, blir dokumentären en hyllning till allt arbete de lagt ned för att skapa en växande scen för locking i Sverige. Mimmi besökte de fyra dansarna och upptäckte historien inom Svensk locking: Hur såg de locking för första gången, hur hittade de information och hur nådde locking Sverige?

LOCK AT ME
Golem – Danssolo / Lock it up – Dokumentär

När: Fredag 20 september klockan 19.
Pris: Vuxen 150 kronor, pensionär/student/0–18 år 100 kronor.

Köp dina biljetter här eller i Dansmuseets butik!


För intervjuer och pressbiljetter kontakta Linn Cederborg, kommunikatör, Dansmuseet.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Välkommen till ett museum som knappast har sin motsvarighet på något annat håll i världen. Dansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med föreställningar, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa söndagar varje vår och höst inbjuder dig till att komma och ta ditt första danssteg, det kan vara tango eller West Coast Swing eller andra populära danser. Detta och mycket mer – som populära Bistro Rolf de Maré – ryms inom de vackra lokalerna på Drottninggatan 17.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10