Gå direkt till innehåll
Proffsdansarna från Svenska Baletten Jean Börlin och Ebon Strandin besöker Dansmuseet och härmar de utställda föremålen. Här övar de tåspetsdans efter en staty som föreställer Galina Ulanova.
Proffsdansarna från Svenska Baletten Jean Börlin och Ebon Strandin besöker Dansmuseet och härmar de utställda föremålen. Här övar de tåspetsdans efter en staty som föreställer Galina Ulanova.

Pressmeddelande -

Måndagsöppet på Dansmuseet.

Måndagsöppet på Dansmuseet

I sommar har Dansmuseet öppet dagligen mellan 11-17, även måndagar

Dansmuseet har öppet varje dag hela sommaren från och med måndagen efter midsommar till och med den 31 augusti. Här kan du ta en paus från Drottninggatans storstadshets och besöka utställningar, pyssla i "Lilla Reklambyrån" som är en ordverkstad för barn eller koppla av med en gratis kaffe/te eller saft.

Under sommaren är det sista chansen att besöka vår utställning med reklamaffischer. Den visas tom 28 augusti och innehåller originalaffischer från 1920-talet. Dessa kunde pryda hela husfasader i Paris och var förbrukningsmaterial som aldrig var tänkt att bevaras för eftervärlden men tack vare Rolf de Maré och Dansmuseet är de ännu i fint skick. Efter utställningen kommer de att packas in i mörka lådor igen för att slippa nedbrytande ljus och slitage. Så passa på, det är nog enda gången på många år som de visas för publik. Denna gång presenterar Dansmuseet Jean Börlin och Rolf de Maré som suveräna marknadsförare och riktiga proffsminglare vilka levde sitt varumärke. De använde sig bland annat av influensers långt innan ordet egentligen fanns.

Förutom reklamaffischer finns en hel del annat kul på museets drygt 550 kvadratmeter, som andra utställningar, pyssel och kaffe. Vi ger också sommarlätta intron till museet fyra gånger per dag. 11:15 och 14:15 på svenska samt 11:30 och 14:30 på engelska. Det är vår egen personal som tipsar om det bästa med museet och visar vad du kan göra under besöket. Här finns mycket att upptäcka. 

I utställningen Dansmuseets pärlor är fokus Rolf de Marés resor med samlingar av masker och kostymer från nästan hela världen och här finns inte mindre än 54 lådor att öppna med spännande föremål, musik och annan information. I jubileumsutställningen om Svenska Baletten förflyttas du till 1920-talets Paris genom fotografier, scen-och kostymskisser. Du får insyn i ett hissnande äventyr om ett gäng unga dansare som sökte äventyr och berömmelse. För den riktigt vetgirige finns dessutom totalt fyra timmars film och ljudklipp att lyssna om man vill stanna länge. 

Dansmuseet har flera specialerbjudanden med rabatter under sommaren i Bistro Rolf de Maré och i museibutiken. Det är 10% åt båda hållen. Om du har besökt museet får du 10% rabatt i Bistron och om du ätit i Bistron får du 10% i butiken. Bästa lösningen för dig som besökare är att börja i museet, ta en paus i Bistron och sedan gå tillbaka in i museet och titta vidare för att avsluta med shopping i butiken. En heldag alltså. 

Under juli och augusti kommer entrébiljetten även att gälla på Scenkonstmuseet som ligger på Sibyllegatan 2. Sommaren är således full av erbjudanden för Dansmuseets besökare.

Hela sommaren bjuder Dansmuseet sina besökare på gratis kaffe/te och saft.

PRIDEVECKAN på Dansmuseet: Den 2 och 3 augusti kl 13 arrangerar vi särskilda temavisningar med anledning av Prideveckan. https://billetto.se/e/dolt-beg...

KULTURFESTIVALEN på Dansmuseet: Under Stockholms kulturfestival visar Dansmuseet upp sig i Kungsträdgården med Babydans, Danskroki och Prova-på-dans. https://dansmuseet.se/program/

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Regioner


  Välkommen till ett museum med utställningar, roliga föremål och spännande berättelser. Dansmuseet ligger i hjärtat av Stockholm, på Drottninggatan 17 mitt emellan Sergels Torg och Gamla Stan. Museets fokus är 1920-talets Paris och danskompaniet Svenska Baletten. Två specialutställningar belyser Svenska Baletten ur olika perspektiv. En handlar om deras reklamstrategier och visar exempel på affischer som tapetserade husfasader i de städer de uppträdde i. Den andra ger en inblick i livet på och bakom scenen och i ett turnerande danskompanis äventyr. Här finns också en utställning med Dansmuseets pärlor, som innehåller high-lights ur samlingarna med både föremål från Rolf de Marés många resor jorden runt samt nyförvärv från modern danshistoria. Museet har också en butik med presenter för stora och små och Bistro Rolf de Maré som serverar fransk och svensk mat.

  Kontakter

  Maria Kihlstenius

  ansvarig butik och information 08-441 76 54 eller 072 - 858 17 22