Gå direkt till innehåll
Koreografin SNOW av SU-EN visas på Dansmuseet 21–21 november.
Koreografin SNOW av SU-EN visas på Dansmuseet 21–21 november.

Pressmeddelande -

SU-EN i koreografin SNOW på Dansmuseet

I koreografin SNOW som visas på Dansmuseet 21–22 november har dansaren SU-EN och kantelespelerskan Kirsten Holm inspirerats av naturens förunderlighet. I detta stycke framför de en gemensam betraktelse av snö. 

Ingen snöstjärna är den andra lik. Varje iskristall är unik. Tillsammans lägger sig miljoner, miljoner snökristaller över landskapet och allt förändras. Tyst, stilla, omfamnande. Snöflingorna bjuder upp till dans. Virvel, yra, storm. Varje snöflinga är olik. Olika, men tillsammans, med allt annat. Livet finner sin väg.

Samma afton visas även en videoinspelning av YUKI (snö) där dansaren Yoh Izumo dansar Jiuta-mai, en traditionell dansform från 1800-talet.

För pressbiljetter:
linn.cederborg@dansmuseet.se.

För pressbilder:
dansmuseet.se/press

För intervju med koreografen SU-EN:
SU-EN Butoh Company´s kontor
0174-242 02

eller

Linn Cederborg, kommunikatör Dansmuseet
Linn.cederborg@dansmuseet.se
08-441 76 53

Mer info om SU-EN Butoh Company:
www.suenbutohcompany.net

Med sin gedigna kunskap och erfarenhet av Jiuta-mai (traditionell japansk dans) och Butoh (samtida dans med rötter i det japanska avant-gardet) vill SU-EN förmedla den intima relation till naturen som är en av de japanska scenkonsternas och poesin innersta kärna. I de traditionella estetiska principerna talas om mentala landskap, och istället för att visa den psykologiska processen i en människas inre, så används naturen eller landskapet för att visa skeenden som sorg, glädje, hopp och ondska. Butoh har en omedelbar relation till naturen, där den sociala människan är utsuddad och en större, poetisk kropp tar plats. Under hösten gästar SU-EN Dansmuseet och programmet är utformat i relation till pågående utställning Gastar, Generaler och Gudinnor, som visas till och med 5 januari 2020 på Dansmuseet i Stockholm.

SNÖ/YUKI/SNOW

När: Torsdag 21/11 och fredag 22/11 kl. 19.
Pris: vuxen 150 kr, student/pensionär/arbetslös/under 18 år 100 kr.
Biljetter: Köp biljetter här! Du kan också köpa dina biljetter i Dansmuseets butik, Drottninggatan 17.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Välkommen till ett museum som knappast har sin motsvarighet på något annat håll i världen. Dansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med föreställningar, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa söndagar varje vår och höst inbjuder dig till att komma och ta ditt första danssteg, det kan vara tango eller West Coast Swing eller andra populära danser. Detta och mycket mer – som populära Bistro Rolf de Maré – ryms inom de vackra lokalerna på Drottninggatan 17.

Presskontakt

Eva-Sofi Ernstell

Presskontakt Museichef +46 (0) 709 105 102

Relaterat material

Museum för dans, teater, kostym, konst och foto

Dansmuseet är Stockholms mest centrala museum och ligger på Drottninggatan 17, mitt emellan Sergels torg och Gamla Stan. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm med utställningar, museibutik och Bistro Rolf de Maré.