Gå direkt till innehåll
Tobias Wallin och Helena Fransson. Foto: Mini Gemoll
Tobias Wallin och Helena Fransson. Foto: Mini Gemoll

Pressmeddelande -

V/S [versus]: “Har skapat en helt ny stil”

Unikt samarbete premiär i december – säkra dina biljetter nu

V/S [verus] mixar två stilar från olika världar och skapar något nytt. Föreställningen visas i december på Dansmuseet och de tre akterna varvas med en trerättersmiddag i Bistro Rolf de Maré.

Tobias Wallin, professionell dansare från Let´s Dance, är verkligt glad åt samarbetet och just nu repar han för fullt tillsammans med Let´s Dance-kollegan och dansare Helena Fransson samt Katariina Edling och Jan-Erik Wikström, båda från Kungliga Baletten.

– Att mixa två stilar från två helt olika världar har skapat en helt ny stil. Finliret och allt arbete med två überproffs som Katariina och Jan-Erik gör även att resultatet når en ny nivå av dans, säger Tobias Wallin.

Det var Katariina Edling som först kom med idén att de fyra dansarna skulle göra en fusion av balett och ballroom, inför ett mindre projekt sommaren 2017. Samarbetet eskalerade, efter positiv repsons från publiken, till en föreställning om tre akter. Till på kuppen blev de goda vänner och att repa känns mer som “att hänga med sina polare och jama lite” berättar Tobias.

– I höst är det extremt mycket repande, dessutom gör vi en skolturné med hjälp av Scenkonst Sörmland där sju olika skolor får ta del av dans och kultur på hög nivå. Det är otroligt roligt att göra och att kunna erbjuda elever det, säger Tobias Wallin.

Bakom sig har Tobias Wallin elva säsonger som dansare i Let´s Dance och är därmed den dansare som deltagit flest gånger i TV4:s produktion. Bland de kändisar han lärt ut dans till i tv-programmet kan Leila Bagge, Yvonne Ryding och Nanne Grönvall nämnas.

Både Tobias Wallin och Helena Fransson har stått i final vid olika tillfällen. Helena har gjort nio säsonger i Let´s Dance varvav de sista fyra som kostymör för samtliga dansare. Men nu är allt fokus på deras föreställning V/S [versus] goes Dansmuseet som har premiär i december. Tobias Wallin är supertaggad:

– Vilken dansare vill inte stå på scen!? Och att dela med av sin kunskap man samlat på sig under väldans många år ... Men även att dela mig sig av vår idé med danskonsten och hur den kan utveckla det befintliga. Vi experimenterar, säger Tobias.

V/S [versus] goes Dansmuseet pågår på Dansmuseet 5–9 december 2018. Biljetter kan köpas på Kulturbiljetter.se eller i Dansmuseets butik.
Pris: middagsföreställning 931 kronor, After Work-föreställning 306 kronor.
Adress: Drottninggatan 17.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Välkommen till ett museum som knappast har sin motsvarighet på något annat håll i världen. Dansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med föreställningar, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa söndagar varje vår och höst inbjuder dig till att komma och ta ditt första danssteg, det kan vara tango eller West Coast Swing eller andra populära danser. Detta och mycket mer – som populära Bistro Rolf de Maré – ryms inom de vackra lokalerna på Drottninggatan 17.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10