Gå direkt till innehåll
Interiör från utställningen "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete".
Interiör från utställningen "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete".

Nyhet -

Digital promenad på Dansmuseet


Dansmuseet är fotat i 360°. Man kan klicka sig runt i "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete" - en utställning om Svenska Baletten i Paris 1920-1925 samt i utställningen Dansmuseets pärlor. Nu är det möjligt att sjunka ner i sin favoritfåtölj och se utställningarna hemifrån. Ett sätt att förbereda sig inför besöket, att minnas besöket efteråt eller bara som en sysselsättning för den som inte har möjlighet att ta sig hit. 

Dansmuseet är en labyrint för den som är nyfiken och vetgirig. Många stannar i två timmar under ett besök på museet. Här finns passager fyllda med fotografier, kostymskisser, scenmodeller och kostymer. Över 500 föremål är utställda och med spänning dras man vidare in i de gamla bankvalven för att spana in vad som döljer sig bakom nästa vägg. 

Genom den digitala rundturen är det nu möjligt för fler att se hur det ser ut inne på museet. Dansmuseet är Stockholms mest centrala museum och ligger på Drottninggatan 17, mitt emellan Sergels torg och Gamla Stan. En oas för den som vill svalka sig en varm sommardag eller ta en paus från stadens brus. 

https://www.google.com/maps/@5...

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Eva-Sofi Ernstell

Presskontakt Museichef +46 (0) 709 105 102

Museum för dans, teater, kostym, konst och foto

Dansmuseet är Stockholms mest centrala museum och ligger på Drottninggatan 17, mitt emellan Sergels torg och Gamla Stan. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm med utställningar, museibutik och Bistro Rolf de Maré.