Gå direkt till innehåll
Balansakter - en utställning om kropp och rum
Balansakter - en utställning om kropp och rum

Pressmeddelande -

Balansakter - en utställning om kropp och rum

Fascinationen för sinnesintryck och hur de påverkar vårt sätt att uppfatta världen är drivkraften bakom Erika Janungers kreativitet. I Balansakter bjuds besökare in för att själva uppleva hur arkitektur kan påverka våra sinnen. Vernissage 11 juni kl. 16–18.

– Min förhoppning är att utställningen ska försätta besökaren i ett tillstånd av mild förvirring. När vi inte förstår vad som är upp eller ned i ett rum så händer något spännande med vår verklighetsuppfattning, menar Erika Janunger.

I Balansakter kan besökare kliva in i två lutande rum och på egen hand studera kopplingen mellan kropp och rum. Rummen filmas i realtid med en kamera lika vriden som rummen, men på en skärm intill visas den “rättvända” bilden.

I utställningen ingår filmerna Longing to fly/Longing to fall, som tidigare visats på Dansmuseet. Utställningen är producerad av RIAN designmuseum, Falkenberg, och ställs nu ut i Stockholm för första gången.

Balansakter pågår på Dansmuseet 12 juni – 2 september 2018. Entré 120 kronor, fri entré t.o.m. 18 år, pensionär/student 80 kronor. Adress: Drottninggatan 17.

Vernissage måndag 11 juni kl. 16–18
Välkomstord klockan 16.30, Eva-Sofi Ernstell, museichef Dansmuseet.
Ingvigningstal, Erika Janunger, inredningsarkitekt och konstnär.
I Bistro Rolf de Maré finns dryck att köpa till kulturpris.

Varmt välkommen till Dansmuseet!

För högupplösta bilder klicka här.

Ämnen

Regioner


Välkommen till ett museum som knappast har sin motsvarighet på något annat håll i världen. Dansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med lunchdans, konserter, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa lördagar varje vår och höst inbjuder Dig till att komma och ta Ditt första danssteg, det kan vara tango eller salsa eller andra populära danser. Detta och mycket mer – som ett populärt café – ryms inom de vackra lokalerna vid Gustav Adolfs torg.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10