Gå direkt till innehåll
Urpremiär av Here-Us-Now 6 februari. Föreställningen spelas 6–9 februari på Dansmuseet. Foto: Håkan Jelk
Urpremiär av Here-Us-Now 6 februari. Föreställningen spelas 6–9 februari på Dansmuseet. Foto: Håkan Jelk

Pressmeddelande -

Urpremiär av Helena Franzéns verk Here-Us-Now

Helena Franzéns utställning Mitt dansande liv kulminerar i helaftonsföreställningen Here-Us-Now den 6–9 februari på Dansmuseet i Stockholm. Urpremiär 6 februari.

I verket Here-Us-Now arbetar koreograf Helena Franzén med utdrag ur hennes gedigna repertoar, direkt översatta men också nytolkningar av verk från mitten av 90-talet till nu. Bland annat kommer Helena att dansa ett av hennes första solon, Kantra från 1996.

– 
Det är spännande att dyka ner i äldre verk och lära känns dem på nytt, som att återkomma till en gammal vän och upptäcka nya sidor av det bekanta. Tillsammans med dansarna blir detta en minnesresa genom våra muskler och våra sinnen. Det blir som att vi bär på ett eget levande arkiv tillsammans, säger koreograf Helena Franzén.

I föreställningen kommer vi att få möta originalensemblen med dansarna; Katarina Eriksson, Annika Hyvärinen, Åsa Lundvik Gustafson, Elizaveta Penkova och Moa Westerlund, som alla har ett långt samarbete med Helena.

Here-Us-Now är ett unikt tillfälle att ta del av svensk danshistoria som blickar både bakåt och framåt – live på Dansmuseet!


​Here-Us-Now spelas på Dansmuseet 6–9 februari.
Koreografi:Helena Franzen
Dans: Katarina Eriksson, Helena Franzén, Annika Hyvärinen, Åsa Lundvik Gustafson, Elizaveta Penkova och Moa Westerlund
Musik: Jukka Rintamäki
Ljus: Magnus Pettersson

Urpremiär 6 feb klockan 19 på Dansmuseet.
6–7 februari klockan 19
8–9 februari klockan 18

Pris: 150–220 kronor. Köp biljetter i Dansmuseets butik, Drottninggatan 17, eller på ​Kulturbiljetter!
​Cirka 60 minuter

Med stöd av Kulturrådet och Stockholms stad


​Intervjuer och pressbiljetter:
​Linn Cederborg, kommunikatör Dansmuseet
​linn.cederborg@dansmuseet.se 

Ämnen

Taggar

Regioner


Välkommen till ett museum som knappast har sin motsvarighet på något annat håll i världen. Dansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med föreställningar, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa söndagar varje vår och höst inbjuder dig till att komma och ta ditt första danssteg, det kan vara tango eller West Coast Swing eller andra populära danser. Detta och mycket mer – som populära Bistro Rolf de Maré – ryms inom de vackra lokalerna på Drottninggatan 17.

Presskontakt

Eva-Sofi Ernstell

Presskontakt Museichef +46 (0) 709 105 102

Relaterat material

Relaterade nyheter

Museum för dans, teater, kostym, konst och foto

Dansmuseet är Stockholms mest centrala museum och ligger på Drottninggatan 17, mitt emellan Sergels torg och Gamla Stan. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm med utställningar, museibutik och Bistro Rolf de Maré.