Gå direkt till innehåll
Dansarna på taket till Théâtre des Champs-Elysées i Paris, 1920.
Dansarna på taket till Théâtre des Champs-Elysées i Paris, 1920.

Pressmeddelande -

Se jubileumsutställningen om Svenska Baletten före alla andra!

Den 25:e oktober, på hundraårsdagen av Svenska Balettens premiär i Paris, öppnar Dansmuseet utställningen "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete" – Ballets Suédois 1920–1925. Redan nästa vecka kan förbokade grupper och privatpersoner se jubileumsutställningen om det provokativa danskompaniet.

Paris blev ett stort äventyr för dansarna i Svenska Baletten. De yngsta var bara 15 år och hade knappt debuterat på Operan i Stockholm. Med det nya kompaniet fick de uppleva utsålda kvällar på några av Europas största och mest prestigefyllda scener.

Följ med in bakom kulisserna i dansarnas loger, via kostymer och kostymskisser, för att slutligen landa i salongen på Théâtre des Champs-Elysées. Under visningen får du lära känna flera av dansarna, kompositörerna och konstnärerna som möjliggjorde kompaniets stora äventyr. Du bjuds på en berättelse om kärlek, mod och dans.

Dansmuseets intendent Erik Mattsson guidar i utställningen, visningarna är cirka en timme.

Exklusiv förhandsvisning
28 september–14 oktober

Nu har du chansen att se utställningen före alla andra, gå själv eller boka tillsammans med dina vänner.
165 kronor/person.

Boka här!

VIP-visning: 1920-tal, äventyr och kärlek
29 september–13 oktober

Ta med dig din konstförening, syjunta, ditt kompisgäng eller dina arbetskollegor och boka en egen unik visning av utställningen "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete" – Ballets Suédois 1920–1925.

Visningen kostar 800 kronor/grupp, är cirka 1 timme lång och ni kan vara 1–15 personer i gruppen. Kombinera gärna besöket med lite god mat på Bistro Rolf de Maré. Bistron erbjuder 10% rabatt mot uppvisande av biljett från museet.

Boka här!

Dansmuseet följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit åtgärder för att möjliggöra genomförande av bokade visningar.

Pressvisning
Vill du som journalist se utställningen kan du boka en egen pressvisning. Mejla linn.cederborg@dansmuseet.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Välkommen till ett museum som knappast har sin motsvarighet på något annat håll i världen. Dansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika. Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med föreställningar, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa söndagar varje vår och höst inbjuder dig till att komma och ta ditt första danssteg, det kan vara tango eller West Coast Swing eller andra populära danser. Detta och mycket mer – som populära Bistro Rolf de Maré – ryms inom de vackra lokalerna på Drottninggatan 17.

Kontakter

Hans Öjmyr

Presskontakt Museichef 08-510 444 10

Relaterat innehåll